fbpx

Gulyás Gergely: hatósági áras lesz a koronavírus teszt

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges feltételek biztosítottak – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón. Hozzátette: nem az a legfontosabb, hogy hányan fertőződnek meg, a legfontosabb az emberi élet védelme. Ebben a miniszter szerint Magyarország továbbra is jól áll.

Miután Orbán Viktor a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy hatósági áras lesz  koronavírusteszt, Gulyás Gergelyt a részletekről faggatták az újságírók. Elmondta, olyan árat kell meghatározni, amelyen beszerezhető a teszt, de nincs 3-4-5-szörös haszon, ugyanis az üzleti érdekeket vissza kel szorítani ilyen helyzetben. Hangsúlyozta: a pontos árról napokon belül megszületik döntés, de az biztos, hogy a kormány közbelépésével a teszt ára 30 ezer forintnál biztosan alacsonyabb lesz.

Orbán: „Ne kísérletezzünk, ez nem olyan, mint egy biciklisáv felfestése” – Jövő TV

Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az állami laborok egyelőre el tudják látni a feladatokat, de szükség esetén a magánlaborokat is be tudjuk vonni, erre az esetre már tavasszal is készítettek tervet. Ebben az esetben az állam szerződést fog kötni a magánlaborokkal.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.