fbpx

Ellenzéki operatív törzs felállítását kezdeményezi a Momentum

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: a koronavírus járvány okozta válság enyhítése és a második hullám negatív hatásainak megfékezése érdekében pártja egy ellenzéki operatív törzs felállítását kezdeményezi, melybe meghívta a 2022-es együttműködésben résztvevő pártok elnökeit, társelnökeit.

A Momentum elnöke elmondta, az ellenzék 2022-től közösen szeretné kormányozni Magyarországot, ehhez pedig arra van szükség, hogy a koronavírus-válsághoz hasonlatos sorskérdésben közösen tudjanak fellépni a pártok. Hozzátette: a közös fellépést segítené az ellenzéki operatív törzs felállítása. 

Ennek feladata a tervek szerint az lenne, hogy javaslatokat tegyen a kormánynak a járványkezelésre, az ebben résztvevő pártok pedig közösen fogalmaznák meg kritikáikat, javaslataikat az éppen aktuális járványügyi intézkedésekről. További terv, hogy országos szintre emeljék azokat a gyakorlatokat, amelyek sikeresnek bizonyultak az ellenzéki vezetésű önkormányzatokban.

Fekete-Győr András kiemelte: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke és Jakab Péter, a Jobbik elnöke már biztosították arról, hogy részt vesznek az ellenzéki egyeztetésen. 

Frissítés: Az LMP elfogadja a Momentum meghívását, de két szempontot szeretnének felvetni

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnökei óva intenék az ellenzéket attól, hogy politikai, és nem tudományosan megalapozott szakmai döntéseket hozzanak a víruskezelés kapcsán, mint a kormány.

„Nekünk még az idei év se volt elég arra, hogy képzett epidemológusnak és/vagy infektológusnak érezzük magunkat, ezért szigorúan tudományos kérdésekben továbbra sem tervezünk megszólalni”

– írják az LMP társelnökei. Ugyanakkor eggyel távolabbról nézve a helyzetet nagyon is látnak olyan terepet, ahol az ellenzéknek határozottan fel kell lépnie.

„A koronavírus okozta gazdasági válságot a kormány ugyanis egészen tragikusan kezeli, az elmúlt tíz évben látott perverz újraelosztás talán most ér a csúcsára. Az államnak most kiemelt feladata lenne ott lenni, és segítő kezet nyújtani mindenkinek, aki önhibáján kívül lehetetlen helyzetbe került, de sajnos Magyarországon újra csak nagy szavak és embertelen döntések jutottak százezreknek. Meggyőződésünk, hogy itt közösen kell fellépnünk és megmutatni, hogy ez igenis lehetne másképp, az állam nem csak gáncsolni és lenyomni, hanem segíteni is tud” – közölte Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Ungár Péter: Egy politikusnak nem feltétlenül az a dolga, hogy morális példát mutasson – Videó

A Jövő TV politikai és közéleti kibeszélőjében, a Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

Vona Gábor: A Mi Hazánk ellenem jött létre (videó)

Vajon visszatér a politikába?

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
9követőkövető
2,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Fekete-Győr futásra hívta Németh Szilárdot és Budai Gyulát

A pártelnök szerint a kormánypárti, mellüket döngetők harminc métert nem tudnak egyben lefutni