fbpx

Megvan az Index új vezetése

Az Index közleményben jelentette be, felállt a lap új lapvezetése – írja a 444.

“Az elmúlt hetekben kiemelt közéleti és médiaérdeklődés mellett zajlott az Index szerkesztőségében végbement változás, amely során a korábbi szerkesztőség döntő többsége az újság elhagyása mellett döntött. A tulajdonos és a vállalat menedzsmentjének továbbra is a legfontosabb célja az újság független szellemiségének és egyedi hangvételének megőrzése, amely érdekében megkezdődött a szerkesztőség újjáépítése” írják.

Az újjáépítés első szakasza a napokban lezárult, ennek keretén belül pedig felállt az Index új lapvezetése. Az újság vezetésére az igazgatóság elnöke korábban Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, aki vezérigazgató-főszerkesztőként kezdi meg a munkáját. 

Az új lapvezetés összetétele:

  • Szombathy Pál, vezérigazgató-főszerkesztő (korábban a Magyar Televízió – A Hét főszerkesztője, a Magyar Hírlap főszerkesztője, az Á la carte műsorvezetője, valamint a Digisport Reggeli Start műsorvezetője)
  • Sztankóczy András, stratégiai igazgató-vezető szerkesztő (korábban a Magyar Rádió – hírigazgatója, a Magyar Hírlap főmunkatársa, a Heti Válasz főmunkatársa)
  • Kitzinger Szonja, gazdaságért-kultúráért-szórakozásért felelős főszerkesztő-helyettes (korábban a Magyar Rádió, a Figyelő és a Marquard Media munkatársa)
  • Balogh Ákos Gergely, szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyettes (a Corvinus Egyetem tanára, volt kommunikációs igazgatója, Mandiner alapító főszerkesztője)
  • Fekete-Szalóky Zoltán, hírigazgató (18 éven át az Inforádió felelős szerkesztője)

A lapvezetéssel párhuzamosan a napokban közel harminc új újságíró, munkatárs kezdi meg a szerkesztőségi munkát. Célként nevezték meg, hogy az új szerkesztőség felállítását követően is azzal a sokszínű, minőségi tartalommal találkozzanak az olvasók, amit az évek során megszokhattak, és aminek köszönhetően az Index piacvezető sajtótermékké vált.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A politikai pedofíliáról

Orbán Viktor október elején adott Kossuth Rádiós interjúja, amikor a Meseország Mindenkié című mesekönyvről kérdezték, kimondott egy nagyon igaz tételmondatot. A videó...

Mennyire fontos számunkra a környezetvédelem, és mit vagyunk hajlandóak megtenni érte?

Az utca emberét kérdeztük arról, mit lennének hajlandóak feladni a hétköznapi életükből a környezetvédelem érdekében.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek