fbpx

Kerpel-Fronius Gábor: Elég büntetés az Novák Előd számára, hogy ilyen nevetségessé tette magát

A Jövő TV Reflektorban című műsorában Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettessel a Pride-hónapról, a szivárványos zászlóról, a magyar LMBTQ közösség jogairól, valamint a Mi Hazánk alelnökének, Novák Előd futásáról beszélgettünk.

A Pride-hónapban több – főként ellenzéki vezetésű – önkormányzat épületére került ki a szivárványos zászló. Kérdésünkre, hogy miért van szükség erre a zászlóra a minden magyar számára lobogó nemzeti trikolór mellett, Kerpel-Fronius Gábor elmondta, vannak olyan csoportok, amelyek különleges szolidaritást érdemelnek, különösen úgy, hogy a kormány és Budapest korábbi városvezetése is következetesen becsmérli a meleg közösséget.

Az Alaptörvény rendelkezéseinek jogilag mindenki számára egyenlőséget kellene biztosítaniuk, ám Kerpel-Fronius szerint nagy a szakadék a jogi egyenlőség, és a hétköznapi élethelyzetekben tapasztalt események között. Kérdésünkre, miszerint a szivárványos zászló jelenthet-e konfliktust, Kerpel-Fronius Gábor elmondta: a Pride időszakában azért van több konfliktus, mert ekkor bukik ki igazán az egyet nem értés, de ez az LMBTQ-emberek hétköznapjaiban abszolút megfigyelhető.

“A Pride arról szól, hogy annak ellenére, hogy ér minket megkülönböztetés, itt vagyunk és jól érezzük magunkat.”

A főpolgármester-helyettes szerint a Pride-on kívüli, hasonló tematikájú rendezvényekre is szükség van: ide tartoznak a különböző filmvetítések, és beszélgetések is. Véleménye szerint ha az emberek megismerik azokat a dolgokat, amelyek ismeretlenek a számukra, akkor kevésbé fognak azoktól tartani.

Novák Előd több önkormányzat környékén is feltűnt a napokban, melyek épületeiről sorra tépkedte le a szivárványos zászlókat. A rendőrség ezt követően rabosította és házkutatást tartott nála. A politikus elmondása szerint két év szabadságvesztést helyeztek számára kilátásba. Kerpel-Fronius Gábor a téma kapcsán elmondta, Nováknak az is elégséges büntetés lehet, hogy ilyen nevetségessé tette magát. A politikus hozzátette: nem valószínű, hogy ebben vagy egyéb témában lehetőség lenne komolyabban egyeztetni a Mi Hazánk Mozgalommal.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.