fbpx

Megállapodtak az ellenzéki pártok vezetői, hogy közös jelöltet állítanak mind a 106 választókörzetben

A Jövő TV úgy értesült, hogy csütörtökön pártelnöki találkozón állapodtak meg egymással a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd vezetői abban, hogy a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben egy jelöltet állítanak a Fidesz jelöltjével szemben. Cikkünk megjelenésével párhuzamosan az ellenzéki pártok közös közleményt is kiadtak a megállapodásról.

Már az első találkozón kinyilvánították azon szándékukat is az ellenzéki pártok vezetői, hogy választási győzelem esetén a közösen elfogadott program és elvek alapján együtt kívánnak kormányozni.

A pártelnökök megállapodtak abban is, hogy közös programot alkotnak és az egyéni képviselőjelöltek kiválasztásánál a tárgyalásos út mellett az előválasztás intézményét is legitim eszköznek tekintik.

Az ellenzéki pártok vezetői döntöttek arról is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben az időközi országgyűlési választáson a jobbikos Bíró László személyében közös összellenzéki jelöltet állítanak. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében (tiszaújvárosi-szerencsi választókerület) azután írtak ki időközi választást, hogy motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő. A kormányoldal Koncz Zsófiát, az elhunyt képviselő lányát indítja az október 11-i időközi választáson.

Avatar
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
9követőkövető
2,140feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek

Jakab Péter bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Online közvetített évértékelő beszédében jelentette be a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, hogy indul a miniszterelnöki pozícióért.