fbpx

Fizetős tartalmak előállításába kezd a 444

Közleményben jelentette be a 444 szerkesztősége, hogy új, fizetős modellt vezetnek be, így a jövőbeni egyes tartalmakat csak fizetség ellenében lehet majd elolvasni. A döntés azzal indokolható, hogy a Media 1 szerint a vállalat évek óta veszteséget termel, továbbá azzal, hogy az Index után nem akarnak kiszolgáltatott gazdasági helyzetbe kerülni.

„Járvány, gazdasági válság, a nyilvánosságot megszálló hatalom – 1990 óta nem volt ilyen nehéz helyzetben a magyar sajtó. És talán sosem volt nagyobb szükség rá, hogy maradjon, aki megírja/elmondja az igazságot. Új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.” – olvasható a híroldal által közzétett közleményben.

A bejelentés szerint azért van szükség a modellváltásra, mert épp most láttuk, ahogy a “könyörtelen hatalmi gépezet” pillanatok alatt bedarálta a magyar média egyik legfontosabb szereplőjét. Kijelentették: talán az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még megvédhetjük a szabad sajtót, ehhez viszont változtatni kell. “Arra kérünk, hogy ebben a kritikus pillanatban kötelezd el magad a független 444 és a szabad magyar nyilvánosság mellett!” – írták.

A bejelentés tehát nem arról szól, hogy a 444 teljes egészében átállna a fizetős tartalomgyártásra, hanem arról, hogy az őket támogatókkal közösen fogják alakítani az újság működését, valamint hogy a támogatók exkluzív tartalmakban részesülnek.

Akik most velünk tartanak, azok exkluzív anyagokat és más extrákat kapnak tőlünk. Kapcsolatban leszünk velük, a következő hetekben és hónapokban együtt alakítjuk majd a lap életének következő szakaszát. Azt szeretnénk, hogy a legtöbb hírünk továbbra is ingyenesen elérhető maradjon mindenkinek, ezért is fontos, hogy akik megengedhetik maguknak, vegyenek részt a lap finanszírozásában. Lépj a Körön belülre, és lesz 444. Lesz magyar nyelven igazi sajtó.”

A Media1 arról is beszámolt, hogy a 444 évek óta veszteséges. „Bár a 2019-es pénzügyi beszámolójukat még nem adták le (a koronavírus miatt a kormány erre haladékot adott a gazdaság szereplőinek), ahogyan arról a Media1 tavaly beszámolt, a vállalat évek óta jelentős veszteséget termel: a cég a megalapítása óta még egyszer sem tudott nyereséget elérni, és 100 millió forintot meghaladó veszteségük volt 2018-ban, de Kardos Gábor vezérigazgató ennek kapcsán tavaly optimistán nyilatkozott a Media1-nek” – olvasható a portál beszámolójában.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.