fbpx

Ismét lesz magyar film a Cannes-i Filmfesztiválon

A Jövő TV hétharminc című műsorában Beleznai Márkkal, az Agapé című rövidfilm rendezőjével annak kapcsán beszélgettünk, hogy a Gryllus Dorka főszereplésével készített másodéves vizsgafilmjét beválogatták a Cannes-i Filmfesztivál Cinefondation programjába.

Az Agapé rendezője elmondta, nagyjából 2-3 éve fogalmazódott meg először benne a történet első változata, másodévben pedig azt a feladatot kapták, hogy egy olyan filmötlettel álljanak elő, amelynek a központi motívuma egy bicikli. Így jutott el odáig, hogy az Agapéban egy tizenéves srác és egy negyven év körüli nő találkozását is bemutatja, melynek nem titkoltan vannak személyes történetekből átvett elemei is.

Beleznai Márk hozzátette: körülbelül harmincan dolgoztak a – vizsgafilm lévén – költségvetés nélküli film létrejöttén, aminek a sikere elmondása szerint leginkább Gryllus Dorka és Kenéz Ágoston színészeken, illetve az operatőrön, Barna Mátén múlott.

“Gryllus Dorka tapasztalata az enyémet ellensúlyozta, mondhatjuk így”

– fogalmazott Beleznai Márk.

A Cannes-i Filmfesztivált eredetileg májusban tartották volna meg, ám a koronavírus-járvány ezt is keresztülhúzta, azonban van rá kilátás, hogy a rövidfilmek bemutatójára ősszel sor kerüljön. Jövőbeli terveiről is megkérdeztük a fiatal rendezőt, elmondta: már dolgozik a diplomafilmjén is, ami az Agapéhoz hasonlóan egy kisjátékfilm lesz, ennek az első forgatókönyv-vázlata már el is készült.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Nem zárhatnak ki, mert “libernyák” vagy! (videó)

Ha most kezdené a Színművészetit, nem tudná hogy végig csinálná-e

Hohn Krisztina: “Mint jelölt, én Gödöllőn tervezem az indulásomat” – Videó

A Reflektorban című műsorunk keddi vendége Hohn Krisztina, az LMP- frakció országgyűlési képviselője és az Új Kezdet párt elnöke volt.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Újabb jelöltet mutatott be az LMP és a Momentum

A nagykátai körzetében az LMP Schmuck Erzsébetet, a párt társelnökét, a Momentum Csepelen dr. Szabó Szabolcsot, jelenleg független képviselőt indítja.