fbpx

A videojátékok korában sem hagyott alább a társasjátékok iránti érdeklődés

A Jövő TV hétharminc című péntek reggeli műsorában Allaga Zoltán Alexszel, Budapest első társasjátékos kávézójának, a Board Game Café vezető játékmesterével a kávézó alapkoncepciójáról, a társasjátékok edukációs jellegéről beszélgettünk, valamint arról is szót ejtettünk, hogy a videojátékok korában mekkora az érdeklődés a társasjátékok iránt.

A Board Game Café játékmestere elmondta, az a feladata, hogy a kávézó vendégeinek segítsen megismerni az általuk kiválasztott társasjátékot. Több mint 600 játékot találhatunk meg a kávézó kínálatában – amiből ő maga kb. 300-at ismer. Hozzátette: nem csak a szórakozás miatt jönnek hozzájuk, sokan ugyanis itt tesztelik le, melyik társast akarják megvenni maguknak otthonra, továbbá céges tréningeket is tartanak a kávézóban.

Allaga Zoltán Alex hangsúlyozta: játékmesterként segíti a tanuló játékosok feladatmegértését, emellett a hasonló kategóriájú játékok kiválasztásában is tudja segíteni a vendégeket. Véleménye szerint a karantén időszaka alatt szignifikánsan megnőtt a társasjátékok iránti érdeklődés, ami a bezártságon túl annak is köszönhető, hogy a Kickstarter nevű közösségi finanszírozásokat menedzselő oldalon rengeteg “indie” játéktervvel állnak elő készítők.

Kérdésünkre, miszerint a videojátékok korában van-e létjogosultsága és valódi piaca a társasoknak, elmondta, a két játéktípus más-más részét mozgatja meg az agyunknak, így a kettő párhuzamosan is tud létezni, nem veszik el egymástól a teret.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Nem zárhatnak ki, mert “libernyák” vagy! (videó)

Ha most kezdené a Színművészetit, nem tudná hogy végig csinálná-e

Hohn Krisztina: “Mint jelölt, én Gödöllőn tervezem az indulásomat” – Videó

A Reflektorban című műsorunk keddi vendége Hohn Krisztina, az LMP- frakció országgyűlési képviselője és az Új Kezdet párt elnöke volt.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Újabb jelöltet mutatott be az LMP és a Momentum

A nagykátai körzetében az LMP Schmuck Erzsébetet, a párt társelnökét, a Momentum Csepelen dr. Szabó Szabolcsot, jelenleg független képviselőt indítja.