fbpx

A Momentum megjelölte a NER-elit balatoni érdekeltségeit

A Momentum közleményben adta hírül, hogy több aktivistája péntek este körbejárta a NER-közeli balatoni érdekeltségeket, és azokat megjelölték. „A Balaton és környéke nem csak Magyarország, de Közép-Európa egyik legsikeresebb, leggyorsabban fejlődő régiója is lehetne. Lehetne, ha a fideszes elit, a NER újdonsült lovagjai – Mészáros, Tiborcz és Matolcsy vezetésével – hathatós állami segítséggel nem épp most nyúlnák le maguknak szőröstül-bőröstül” – közölte szombat reggel a Momentum.

„A fideszes elit meg az Orbán-klán szisztematikusan ellopja a tavat, rablóprivatizációt folytatva. A kormányfő jó barátja és a veje már több tucat kemping és szálloda tulajdonosa a Balaton körül, de a portfólióban van borászat, kikötő és golfpálya is.

Az éjszaka folyamán több aktivista körbejárta azokat az »ikonikus« az érdekeltségeket, melyek az elmúlt években kerültek a NER lovagok tulajdonába és megfelelően megjelölte őket.

Ilyen hely például a Club Aliga, a siófoki Aranypart Kemping, a Hotel Helios Hévíz, és a Balatonfüredi Nemzeti Vitorlásközpont.

Fotó: Momentum

A Momentum szerint a közpénz helye nem magánzsebekben van, hanem érdemi fejlesztésekben. A Balaton nem egy szűk, kivételezett köré, hanem Magyarország közös értéke. Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk, ne hagyjuk, hogy szemérmetlenül ellopják a jövőnket, a tavunkat!

A magyar tenger nem magántenger!”

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Kötelezővé tenné-e az utca embere a koronavírus elleni vakcinát? – Videó

Az utca emberét kérdeztük a koronavírus elleni vakcináról

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek