fbpx

A felelős kutyatartásra oktat a Dogopolis, a gazdiműhely

A Jövő TV hétharminc című reggeli műsorában a Dogopolis, a gazdiműhely alapítóival, Erdős Istvánnal és Haskó Gabriellával beszélgettünk a felelős állattartásról, illetve arról, hogy mit tud nyújtani a Dogopolis, mint kutyaiskola.

Erdős István elmondta: Magyarországon hárommillió kutya él gazdánál, ehhez még hozzájön körülbelül egymillió gazdátlan kutya, a környező országokhoz képest ez egy három-négyszeres szám. Arról is beszélt, hogy az elmúlt években javuló tendencia látszik az állattartás minőségében, de összességében – jelenleg – nem vagyunk egy felelős kutyatartó nemzet.

A februárban alakult Dogopolis gazdi és kutyaoktatással foglalkozik, Erdős István arra is kitért, hogy sokan keresik meg őket örökbefogadott kutyákkal, illetve az örökbefogadások kapcsán is javulás érzékelhető, egyre többen vállalnak így gazdaszerepet.

A Dogopolis a kutyaoktatás mellett online tanfolyamot is tart, Haskó Gabriella elmondta, a járványhelyzettől függetlenül is felmerült az ötlete egy távoktatási programnak, ami azoknak is elérhető lenne, akik nem Budapesten élnek. Végül a koronavírus siettette, hogy intenzíven foglalkozzanak az online tanfolyam beindításával, és hogy minél több kutyagazdának tudjanak segíteni. Erdős István hozzátette, hogy egy ingyenesen elérhető kurzus már most elérhető a Dogopolis oldalán.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.