fbpx

Közösségi kampány indult, hogy színesben is megjelenhessen egy magyar képregény

A Jövő TV hétharminc című műsorában Kovács Milán íróval és képregénykiadóval az AllStar című képregényének közösségi finanszírozási kampányáról, a koronavírus-járvány képregényes piacra gyakorolt hatásáról, valamint a hazai “indie” képregénykészítők helyzetéről is beszélgettünk.

Kovács Milán elmondta: az AllStar című képregényük először 2019-ben látott napvilágot, ami alapvetően egy Visegrád Fund-os pályázat nyomán, örmény megrendelésnek volt köszönhető. A képregény azért is bír különleges jelentőséggel az alkotója számára, mert az bizonyos mértékben önéletrajzi ihletettségű, ugyanis gyerekkori emlékeit is belecsempészte a műbe.

Az eredetileg fekete-fehérben megjelent képregényhez nemrégiben elindítottak egy közösségi finanszírozási kampányt a Kickstarteren, amelynek célja, hogy a kötet színezett kiadásban is megjelenhessen. Kiemelte: a kötet nem csak magyarul, de cseh, lengyel és szlovák nyelven is meg fog jelenni, továbbá a külföldi piacok felé történő nyitást is fontolgatják. Kérdésünkre, miszerint a koronavírus-járvány hogyan befolyásolta a képregényes piacot elmondta:

“Ez egy olyan kérdés amire muszáj válaszolni, de mindenki elsírja magát a felénél.”

Kovács Milán arról is beszélt, hogy kisebb kiadó révén át tudták vészelni a járványt, mivel otthonról is tudták folytatni a munkát, ám a nagyobb – külföldi képregényeket is forgalmazó – kiadók fél évvel, vagy akár egy évvel is eltolhatták a megjelenéseiket, ami óriási kiesést, illetve teljes leállást eredményezett. Kiemelte: olyan kiadóról is tud, amelynek teljes mértékben törölnie kellett a megjelenéseiket, a járvány ideje alatt ugyanis teljesen felélték a céges tartalékaikat.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Hohn Krisztina: “Mint jelölt, én Gödöllőn tervezem az indulásomat” – Videó

A Reflektorban című műsorunk keddi vendége Hohn Krisztina, az LMP- frakció országgyűlési képviselője és az Új Kezdet párt elnöke volt.

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Újabb jelöltet mutatott be az LMP és a Momentum

A nagykátai körzetében az LMP Schmuck Erzsébetet, a párt társelnökét, a Momentum Csepelen dr. Szabó Szabolcsot, jelenleg független képviselőt indítja.