fbpx

Hadházy Ákos: Müller Cecília most már azt is megengedi magának, hogy ne válaszoljon

A független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán sérelmezi, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos már a járvány előtt sem volt hajlandó fogadni őt, majd azt ígérte, erre a vészhelyzet után ad lehetőséget, de most már a megkeresésre sem válaszol. Hadházy Ákos szerint az az utasítás, amit az országos tisztifőorvos a héten a kórházaknak küldött, „nemhogy egy személyes találkozót, de egy parlamenti vizsgálóbizottságot is megérne”.

„Müller Cecília a járvány előtt -törvénytelenül- nem volt hajlandó fogadni engem, de megígérte, hogy a vészhelyzet után lehetőséget ad személyes tájékoztatásra. Én a vészhelyzet megszűnésekor azonnal küldtem neki ismét egy levelet, azonban most már azt is megengedi magának, hogy ne válaszoljon egy országgyűlési képviselőnek. Pedig az az utasítás, amit a héten a kórházaknak küldött, nemhogy egy személyes találkozót, de egy parlamenti vizsgálóbizottságot is megérne. Müller ugyanis gyakorlatilag megfenyegette a kórházakat, hogy ha túl sokat tesztelnek koronavírusra, akkor vizsgálatot és büntetést kapnak a nyakukra.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy mer szembe menni az egész világon elfogadott szakmai evidenciákkal (én ugyanis csak egy »érvet« találtam – ha propaganda szempontokból akarják kozmetikázni az adatokat, egyrészt azért hogy »nálunk később rosszabbodott a helyzet« mint másoknál, másrészt szépíteni akarják a fájdalmas statisztikát, hogy a fertőzések nagyon nagy része a kórházakban történt.)”

Hadházy Ákos összehasonlításul megosztott két képet és egy levelet is egy osztrák közkórházról. „Egy kedves ismerősöm küldte, azért, hogy bemutassa: nálunk boldogabb helyen a tisztifőorvos tudja, hogy a koronás fertőzöttek kb. 80 százaléka tünetmentes és a kórházakat kell legjobban óvni, ezért ott mindenkit tesztelnek, aki bekerül” – tette hozzá a független országgyűlési képviselő.

Az eredeti bejegyzés Hadházy Ákos Facebook-oldalán ovasható:

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Az átlagkereset is kevés az e-biciklikhez (videó)

Hiába az állami támogatás, ha az átlagkereseted bánja.

Ungár Péter: Egy politikusnak nem feltétlenül az a dolga, hogy morális példát mutasson – Videó

A Jövő TV politikai és közéleti kibeszélőjében, a Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Ég veled, Donald!

Cikkünkben a búcsú jegyében gyűjtöttük össze a leköszönő amerikai elnök, Donald Trump legképtelenebb megszólalásait, amelyek a hivatali ideje alatt hangzottak el.