fbpx

Elkerülhető a 14 napos házi karantén az Ausztria felől érkező magyaroknak

A határátkelőhelyeken mindenhol kiegyensúlyozott és nyugodt a forgalom” – mondta Lakatos Tibor ezredes az Operatív Törzs szombati sajtótájékoztatóján. Alapesetben a magyar állampolgároknak továbbra is 14 napos hatósági házi karanténba kell vonulniuk a hazatérést követően,

de új szabály: aki Ausztria felől lépi át a határt, és rendelkezik egy négy napnál nem régebbi igazolással negatív koronavírus-tesztről, annak nem kell karanténba vonulnia.

Bár folyamatosan zajlanak a tárgyalások a szomszédos országokkal a határátlépésről, a szlovák kormány még nem döntött arról, hogy a magyar állampolgárok mikortól utazhatnak Szlovákiába. 

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján elhangzott: most volt először, hogy a gyógyultak száma meghaladta az aktív fertőző betegek számát. Szlávik János a Szent László kórház infektológus fővorvosa elmondta: három oltóanyag-kísérletnek is biztatóak az eredményei. 

Ennek a járványnak az alapmondata, hogy maradj otthon” – mondta Szlávik János. Hozzátette: a krónikus légzőszervi betegséggel küzdő gyerekek szüleinek is azt javasolják, ha tehetik, ne vigyék óvodába a gyerekeket. Szlávik János azt is elmondta: a koronavírus nemcsak a tüdőt támadhatja, hanem vérrögöket is képezhet, és sok esetben ez okozza a halált.

Avatar
Horváth Sára
Újságíró

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.