fbpx

Áttörést hozhat a már itthon is bevezetett, új koronavírus-teszt

Magyarországon elsőként a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban indult el az a koronavírus teszt, amely 99,5 százalékos pontossággal kimutatja a lezajlott Covid-19 fertőzést – közölte Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes. A szakember MTI-nek elküldött közleményéből kiderül, hogy a nemzetközi és hazai tapasztalatok alapján az antitest gyorstesztek többsége csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem használható a koronavírus-fertőzés jelenlétének, vagy az abból való felépülés kimutatására.

A napokban elkészült hazai vizsgálati eredmények szerint a bevizsgált, két különböző, Magyarországra nagy tételben beszállított koronavírus gyorsteszt a ténylegesen pozitív esetek mindössze 30 százalékát tudta kimutatni. Egy új teszt viszont, nemrég megkapta az amerikai és az európai hatóságok engedélyét is, valamint kiderült,

100 százalékos szenzitivitással és 99,5 százalékos pontossággal képes igazolni, hogy a tesztelt alany korábban átesett-e a koronavírus fertőzésen.

Bedros J. Róbert elmondta, a gyártó cég tömeggyártásra alkalmas gyártókapacitást hozott létre, illetve a szerológiai tesztek egész sorozatának piaci bevezetését végzi el a következő hónapokban. A Szent Imre kórház után a közeljövőben több hazai intézmény is megkezdi majd az új típusú koronavírus tesztelést – közölte az országos kórházfőparancsnok-helyettes.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.