fbpx

Javaslatot nyújtott be egy független képviselő: teszteljenek a hajléktalanszállókon és az idősotthonokban

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtottam be annak érdekében, hogy a bentlakásos szociális intézményekben általánosan és folyamatosan végezzenek koronavírus-tesztet a bentlakókon és az ott dolgozókon – közölte Bana Tibor független országgyűlési képviselő.

Arra figyelmeztet, hogy az ezen intézményekben jelentkező koronavírus-fertőzésnek kiemelten súlyos következményei lehetnek, hiszen a bentlakó személyek életkoruk, esetleges alapbetegségeik vagy egyéb egészségproblémáik miatt fokozottan veszélyeztetettek. Ugyanakkor a széleskörű tesztelésre vonatkozó számtalan nemzetközi példa ellenére hazánkban még a bentlakásos szociális intézményekben sincs bevezetve az általános és folyamatos tesztelés gyakorlata – hívja fel a figyelmet Bana Tibor.

„Az érintett önkormányzatok saját költségen, magánlaborok segítségével ugyan több bentlakásos intézményben végeztetnek szűrővizsgálatokat, azonban ez számukra jelentős kiadással jár, amely költségvetésüket nagymértékben megterheli akkor, amikor egyébként is erőn felül teljesítenek a koronavírus-járvány elleni küzdelemben” – olvasható a független képviselő közleményében.

Bana Tibor határozati javaslatában az áll:

„Az Országgyűlés felkéri a Kormányt, hogy a lehető legrövidebb időn belül alkosson rendeletet annak érdekében, hogy a járványügyi hatóság – a fenntartótól függetlenül – a bentlakásos szociális intézményekben, így különösen az idősek otthona, a hajléktalanok otthona, a hajléktalan személyek rehabilitációs intézménye, az időskorúak gondozóháza, az éjjeli menedékhely, valamint a hajléktalan személyek átmeneti szállása intézményekben általánosan és folyamatosan végezzen
koronavírus-tesztet a bentlakókon és az ott dolgozókon.”

Avatar
Nótin Tamás
A Jövő TV egykori főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Az átlagkereset is kevés az e-biciklikhez (videó)

Hiába az állami támogatás, ha az átlagkereseted bánja.

Ungár Péter: Egy politikusnak nem feltétlenül az a dolga, hogy morális példát mutasson – Videó

A Jövő TV politikai és közéleti kibeszélőjében, a Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Tüntetést szerveznek a korlátozások ellen Magyarországon is

Országos nyitás néven szereznek tüntetést a koronavírus miatt bevezetett korlátozások ellen.