fbpx

Márciustól egyetlen országgyűlési képviselő sem keres egymillió forint alatt

A márciusban esedékes országgyűlési tiszteletdíjak felülvizsgálat után – a koronavírus-járvány kitörése ellenére – nem maradnak fizetésemelés nélkül az országgyűlési képviselők – írja az mfor.

2018-ban a közszféra egyes ágazataiban dolgozók juttatásának emelése után az országgyűlési képviselők fizetéséről is döntést hoztak, és az országos bruttó átlagbér éves változásához rögzítették a képviselők fizetést. Míg Szlovéniában a járvány idejére 30 százalékkal csökken a képviselők és a miniszterek fizetése, addig Magyarországon újabb emelésről döntöttek.

Ennek értelmében április elején 11,4 százalékkal magasabb fizetést kaptak az állami vezetők, ezzel pedig egyetlen képviselő sem marad egymillió forintnál alacsonyabb fizetéssel. A legmagasabb összeget Kövér László házelnök viheti haza, nettó 1 981 150 forintot, ami 200 ezer forintos fizetésemelés jelent számára.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.