fbpx

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják a tokiói olimpiát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága keddi rendkívüli ülésén döntött arról, hogy elhalasztja a (július 24. és augusztus 9. időszakra tervezett) tokiói olimpiát, amit várhatóan 2021-ben rendeznek majd meg.

A NOB hivatalos oldalán azt írják, hogy a jelenlegi körülmények között, és a WHO által a keddi napon szolgáltatott információk alapján a NOB elnöke, illetve japán miniszterelnök arra a következtetésre jutott, hogy a Tokióban megrendezésre kerülő harminckettedik olimpiát a 2020 utáni időszakra, de legkésőbb 2021 nyarára kell halasztani a sportolók, az olimpiai játékokban részt vevő személyek és a nemzetközi közösség egészségének védelme érdekében.

A keddi napon már bejelentésre került, hogy Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke egyetért abban, hogy el kell halasztani a tokiói olimpiát. Az MTI is beszámolt arról, hogy a japán kormányfő telefonon egyeztetett a NOB első számú vezetőjével, és utána arról tájékoztatta a sajtót, hogy azonos állásponton voltak a nagyjából egyéves halasztás szükségességét illetően.

Avatar
Nótin Tamás
A Jövő TV egykori főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Dömsödi Gábor lehet, hogy kilép a politikából (videó)

Lehet, hogy búcsút int a közéletnek.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Három Pest megyei jelöltet jelentett be a Momentum, Buzinkay az egyik

A Momentum Mozgalom csütörtökön újabb három országgyűlési képviselőjelöltet mutatott be, ezúttal Pest megye választókerületeiben.