fbpx

Szolnokon négy választókörzetben is újraszámolják a szavazatokat – frissítve

Szolnokon ugyan a polgármesteri széket sikerült megőríznie a kormánypárti Szalay Ferencnek, de a Fidesz elvesztette többségét a képviselő testületben a múlt vasárnapi önkormányzati választáson. Az ellenzéki pártokat tömörítő Szolnoki Többség 10, a Fidesz-KDNP pedig 7 képviselőt küldhet a közgyűlésbe. Elvileg.

Az illetékes választási bizottság ugyanis négy választókörzetben is elfogadta azokat a beadványokat, amelyekben kérték a szavazatok újraszámlálását. Három körzetben ellenzéki győzelem született, itt a Fidesz-KDNP élt beadvánnyal, míg egyben az ellenzék kérvényezte a voksok ellenőrzését, ott ráadásul egyetlen szavazattal maradtak alul a kormánypárti jelölttel szemben.

A szavazatok újraszámolása ezekben a pillanatokban is zajlik a Megyeházán, ahonnan mi is figyelemmel követjük az eseményeket. Amennyiben bármi érdemi dolog történik, beszámolunk róla!

16:30

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság a négy vitatott választókörzetből mindössze egyet számolt újra ma délután. A 10. számú választókörzet eredményét az ellenzék támadta meg, ott ugyanis mindössze egy szavazattal (951-950) nyert a fideszes Dr. Póta Sándor a Szolnoki Többség jelöltjével, Miskolczi Lászlóval szemben. A helyzet azonban a voksok ellenőrzése után sem változott, sőt Póta növelni tudta az érvényes szavazatai számát, így végül 952-948-ra módosult az eredmény a kormánypárti jelölt javára.

Ezekben a szavazóládákban található voksok még mind újraszámolásra várnak. Fotó: Szalai Szabolcs, Jövő TV

A másik három szavazókörben az ellenzéki pártok jelentős fölénnyel győztek (a legkisebb különbség is 24 szavazat), ott a fideszes jelöltek kérték a voksok újraszámolását. A területi választási bizottság elnökétől megtudtuk, egyelőre kérdéses, hogy a másik három körzetben mikor lesznek végleges eredmények, ugyanakkor a törvény által előírt határidőre (a fellebbezés elfogadásától számított 6 napon belül) végeznek.

Avatar
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Orbánt nem feltétlenül zavarja, ha nem fogadják el az uniós mentőcsomagot

Pedig azért nem esne most rosszul Magyarországnak egy jó pár milliárd eurós mentőscsomag.