fbpx

Csárdi: az adómentes házipálinka helyett az alapvető élelmiszereket áfáját kell csökkenteni

Csütörtök délelőtt Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője online is közvetített sajtótájékoztatóján felvetette, hogy míg az otthon főzött pálinka az egymillió alkoholista országában adómentes, addig az alapvető élelmiszerek után akár 27 százalékos áfát is fizetni kell.

A hét során a pénzügyminiszter meghallgatásakor, Varga Mihálynak feltette a kérdést, hogy mi a szakmai oka annak, hogy egyes húsok vagy az UHT tej 5%-os adókörbe tartozik, míg a legtöbb az alapvető élelmiszerek áfája 27%-os adót tartalmaznak. A miniszter a feltett kérdésre nem adott választ.

Csárdi azt is elmondta, hogy az újépítésű ingatlanok 5%-ra történő áfacsökkentése 120 milliárd Forintot vesz ki az állam költségvetéséből, ami egyértelműen csak a tehetőseknek kedvez. Ez azt is jelenti, hogy az kormány elhibázott társadalompolitikájában lenne lehetőség az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésére is.

Kijelentette azt is, az egymillió alkoholista országában az otthon főzött adómentes pálinka helyett az alapvető élelmiszereket áfáját kell csökkenteni mindannyiunk egészsége érdekében és ezt addig fogja az LMP követelni, amíg az áfacsökkentés nem valósul meg. Szerinte a kormánynak nincs válasza arra, hogy mit kellene az ebédlő vagy reggelizőasztalra tenni “pálinkát vagy alapvető élelmiszereket?“.

A párt korábban online petíciót is indított, melyet több ezren írtak alá, követelve a kormánytól az áfacsökkentést.

A sajtótájékoztató itt nézhető vissza:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

“A Polgári Válasz 106 körzetben tervezi az indulást” – Bencsik János

A Reflektorban című műsorunk keddi adásában Bencsik János, független országgyűlési képviselő és a Polgári Válasz mozgalom alapító tagja volt a vendégünk, akivel a magyar közélet és politika aktualitásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
880követőkövető
9követőkövető
3,600feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek