fbpx

“Trump az USA történetének egyik legrasszistább elnöke” – így nézett ki az utolsó elnökjelölti vita

Magyar idő szerint péntek hajnalban tartották meg az amerikai elnökválasztás utolsó elnökjelölti vitáját, amelyen a republikánusok újrázni kívánó elnökjelöltje, Donald Trump és a demokrata Joe Biden csapott össze. Az már a vita előtt várható volt, hogy ezúttal nem lesz akkor káosz, mint az első vitán volt, ugyanis a lenémított mikrofonoknak köszönhetően nem tudtak egymás szavába vágni a jelöltek.

A vita után teljesen világossá vált, hogy Trump és Biden egészen másmilyen jövőt vizionál az Egyesült Államoknak. Joe Biden nem zárta ki, hogy újabb lezárásokra lehet szükség a járvány kezeléséhez, és szinte szó szerint elismételte az első vitán elhangzott állítását, miszerint Trump nem tudja kezelni a koronavírus-járványt, és pánikba esett, amikor a járvány kitört.

Trump ezzel szemben hangsúlyozta: nem ért egyet az ötlettel, mert ez további károkat okozna a gazdaságnak egy olyan vírus miatt, amiből gyorsan fel lehet gyógyulni. Trump a járvány azon aspektusára helyezte a hangsúlyt, miszerint a bezártság soha nem látott mértékű depresszióhoz, alkoholizmushoz, droghasználathoz vezetettek.

Forrás: Youtube

Elkerülhetetlen volt az is, hogy szóba kerüljön az oroszok választásba történő beavatkozása is. Trump elmondta, ő soha nem kapott pénzt Oroszországtól, Bidenék viszont, utalva azokra a nyilvánosságra került e-mailekre, melyek szerint Joe Biden fia, Hunter Biden orosz oligarcháktól kapott pénzt, és ukrán gázcégnél dolgozott, amikor az apja alelnök volt.

A demokraták elnökjelöltje a fia üzleti ügyeire nem tért ki, de kijelentette, hogy ő soha nem kapott pénzt sem oroszoktól, sem ukránoktól, sem kínaiaktól. Joe Biden az elnökjelölti vitában azt ígérte, hogy amennyiben megválasztják, elnökként állampolgárságot ad 11 millió bevándorlónak. 

Forrás: Youtube

Donald Trump erre válaszul felhozta, hogy Biden 1994-ben részt vett annak a törvénynek a kidolgozásában, amely szakértők szerint a tömeges bebörtönzések elemévé vált. Ezután Trump azt mondta, hogy a teremben ő a legkevésbé rasszista ember, Biden szerint viszont éppen hogy Trump az Egyesült Államok modern kori történetének egyik legrasszistább elnöke. A vita végén a klímaváltozásról is szó esett, amelynek kapcsán Trump elővette régi szövegét, miszerint a szélenergia rendkívül drága és megöli az összes madarat, amire válaszul Biden jót nevetett.

A választásokat november 3-án tartják Amerikában, ám a járvány miatt idén rekordszámban, több mint 46 millióan szavaztak már a korai lehetőséggel élve.

Full Debate: President Trump and Joe Biden Square Off for Final Time Ahead of Election

Watch the final presidential debate of the 2020 election between President Trump and Democratic nominee Joe Biden. Explore what Donald Trump and Joe Biden ha…

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek