fbpx

Több ezren tüntetnek Budapesten az SZFE függetlenségéért

Október 23-án pénteken ugyan nem tartanak nagyobb megemlékezést a nemzeti ünnep alkalmából a koronavírus-járvány gyorsuló terjedése miatt, tüntetésekből nincs hiány a városban. Kora délután néhány százan tüntettek az MTVA-székháznál Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel, délután viszont több ezres tömeg gyűlt össze az SZFE tüntetésén.

A menet délután négy órakor indult el a Műegyetem rakpartról, majd a Szabadság-hídon át a Március 15-e térre mentek. Itt fáklyákat gyújtottak a tüntetők, onnantól kezdve pedig a tiszteletadás jegyében a menet némán vonult tovább, végül pedig az Urániához érve zenés megemlékezést tartottak.

A tüntetésen felszólaltak a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapest Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneakadémia és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói is. Rajtuk kívül Vilmos Noémi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselője, valamint Székely Tamás, a MASZSZ alelnöke mondott beszédet.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek