fbpx

Moszkva tagadja, hogy beavatkozna az amerikai elnökválasztásba

Abszolút minden alapot nélkülöznek azok a vádak, amelyek szerint Oroszország beavatkozik az amerikai elnökválasztás folyamatába – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön Moszkvában.

Peszkov arra reagált sajnálkozással, hogy John Ratcliffe, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója (DNI) szerdán kijelentette: bizonyítást nyert, hogy Oroszország és Irán adatokat szerzett az amerikai választókról, és hamis információk terjesztésével próbált meg beavatkozni a küszöbönálló egyesült államokbeli választásba – írja az MTI.

Dmitrij Peszkov úgy vélekedett, hogy a Ratcliffe által megfogalmazott vád „a közelgő elnökválasztással összefüggő amerikai belpolitikai folyamatoknak” tulajdonítható. Az amerikai választásokba, így a 2016-os elnökválasztásba való orosz beavatkozás folyamatosan téma Washingtonban. Moszkva az ezzel kapcsolatos vádakat többször visszautasította.

Az amerikai hírszerzés igazgatója, John Ratcliffe arról is beszámolt korábban, hogy Irán hamis e-maileket küldött a választók megfélemlítésére, társadalmi nyugtalanság felszítására és Trump elnök lejáratására. A Fehér Ház szóvivője, Judd Dere azt közölte, az elnök arra utasította a kormányzati ügynökségeket, hogy figyeljék és hiúsítsák meg az amerikai választásokba beavatkozni próbáló bárminemű kísérletet. Amerikai sajtójelentések szerint a kérdéses e-maileket jelenleg is vizsgálják.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Orbánt nem feltétlenül zavarja, ha nem fogadják el az uniós mentőcsomagot

Pedig azért nem esne most rosszul Magyarországnak egy jó pár milliárd eurós mentőscsomag.