fbpx

Magyarországon is készül a koronavírus elleni gyógyszer

Már gőzerővel gyártják Magyarországon is a koronavírus elleni egyik leghatékonyabb, remdesivir hatóanyagú készítményt – adta hírül az Index. A Richter öt hónap munka után megoldotta a súlyos állapotú koronavírusos betegek kezelésére jelenleg leghatékonyabbnak bizonyuló remdesivir hatóanyag szintézisét.

Beke Zsuzsa, a gyógyszergyár kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, a remdesivir az első olyan szer, amely klinikailag igazoltan gyorsítja a betegek gyógyulását és trendszerűen csökkenti a halálozási rátát.

Nem véletlen a bizakodás a remdisivir hatóanyagú gyógyszerben, ugyanis ezzel állították talpra a veszélyeztetett korosztályba tartozó amerikai elnököt, Donald Trumpot.

A remdesivir hatóanyaggal eddig legyártott gyógyszerek a jelenlegi adatok szerint hozzávetőlegesen 3000 kórházi beteg kezelését teszi lehetővé. Beke Zsuzsa kiemelte: a remdesivir az első olyan szer, amely klinikailag igazoltan gyorsítja a betegek gyógyulását és trendszerűen csökkenti a halálozási rátát.

A Richter gyógyszergyárnál jelenleg öt olyan kutatás-fejlesztési projekt fut, amelynek célja a koronavírusos betegek gyógyítása vagy a terápiához szükséges nagyüzemi gyártása. Jelenleg a remdesivir az egyetlen olyan hatóanyag, amelynek hatékonyságát és biztonságosságát legalább egy tudományosan megalapozott klinikai vizsgálatban sikerült igazolni.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Orbánt nem feltétlenül zavarja, ha nem fogadják el az uniós mentőcsomagot

Pedig azért nem esne most rosszul Magyarországnak egy jó pár milliárd eurós mentőscsomag.