fbpx

A 24.hu tulajdonosa szerint két befektető is meg akarta megvenni a médiacégét Orbánt képviselve

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa, a Bloombergnek adott nyilatkozatában arról számolt be, hogy két vételi ajánlat is érkezett, a többek közt a 24.hu-t is üzemeltető médiacégére.

A Central Médiacsoport tulajdonosa elmondta, augusztus 20-án külföldön járt üzleti úton, amikor élettársa azzal kereste fel, hogy egy helikopter repül a házuk közelében. Nagyon megijedtek, mert “normális esetben egy helikopter nem repül be a kertedbe” – mondta. Olyan többször is előfordult, hogy két embert látott egy sötétített üvegű autóban a háza előtt.

A 24.hu tulajdonosa szerint az Index után az ő lapja került a kormány célkeresztjébe – Jövő TV

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa – amely a 24.hu mellett többek közt a Nők Lapja, a Story és a Best magazinok megjelenéséért is felel – a Politicónak adott interjújában arról számolt be: felépített kampány folyik a személye ellen a kormányközeli médiában. Hozzátette: ez aligha lehet véletlen, véleménye szerint az Index után a 24.hu került a kormány célkeresztjébe.

A médiatulajdonos arról is szót ejtett, hogy nyáron két “kéretlen ajánlatot” is kapott a cége felvásárlására, az egyiket egy magyar, a másikat pedig egy külföldi befektetőtől. Varga szerint az ajánlatok hangvétele barátságos volt, és ugyan azt nem árulta el, hogy pontosan kik jelentkeztek be a vállalatért, véleménye szerint az ajánlattevők nagy valószínűséggel Orbán Viktort képviselték.

A Bloomberg rá is kérdezett a kormányszóvivő irodájánál a rejtélyes ajánlattevőkre, ám onnan csupán a már megszokott választ kapta: a kormány nem foglalkozik médiapiaci kérdésekkel.

Varga Zoltán utólag úgy látja, korábban határozottan alábecsülte azt, hogy a kormány mekkora nyomást helyez a médiára, és most már világosnak tartja, hogy a hatalom egy orosz típusú, ellenőrzött nyilvánosságot akar létrehozni. A Central Médiacsoporthoz 25 nyomtatott és 19 online kiadvány tartozik, köztük a 24.hu.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A politikai pedofíliáról

Orbán Viktor október elején adott Kossuth Rádiós interjúja, amikor a Meseország Mindenkié című mesekönyvről kérdezték, kimondott egy nagyon igaz tételmondatot. A videó...

Mennyire fontos számunkra a környezetvédelem, és mit vagyunk hajlandóak megtenni érte?

Az utca emberét kérdeztük arról, mit lennének hajlandóak feladni a hétköznapi életükből a környezetvédelem érdekében.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek