fbpx

LMP: Csökkentsék 5 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját

Az LMP arra kéri a kormányt, hogy csökkentse 27 százalékról 5 százalékra az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adóját a koronavírus-járvánnyal összefüggő gazdasági válságkezelő intézkedések részeként – mondta a párt társelnöke pénteken Budapesten tartott, a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatón.

Az MTI tudósítása szerint Kanász-Nagy Máté kifejtette, teljesen egyetértenek a kabinet azon megállapításával, amely szerint nem hagyható, hogy a járvány tönkretegye az ország életét.

A kabinet azt is állítja, hogy elegendő forrás áll rendelkezésre a válságkezelésre, az LMP szerint azonban az eddigi lépéseknek nem látszódnak az eredményei – tette hozzá.

Az alapvető élelmiszerek áfacsökkentése ezzel szemben komoly segítséget jelentene az időseknek és a kevésbé tehetőseknek azt követően, hogy a zöldségek és gyümölcsök ára ötven százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben – mondta az ellenzéki párt társelnöke, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy ezek a termékek gyakorlatilag luxus kategóriává váltak sokak számára.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

“A Polgári Válasz 106 körzetben tervezi az indulást” – Bencsik János

A Reflektorban című műsorunk keddi adásában Bencsik János, független országgyűlési képviselő és a Polgári Válasz mozgalom alapító tagja volt a vendégünk, akivel a magyar közélet és politika aktualitásairól beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #8 – Függőség, Algoritmusok, Adathalászat, Manipuláció, Populizmus, Álhírek

A Tabumentes Podcast 8. adásában a közösségi média demokratikus társadalmakra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
830követőkövető
9követőkövető
3,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek