fbpx

Gulyás Gergely: hatósági áras lesz a koronavírus teszt

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges feltételek biztosítottak – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón. Hozzátette: nem az a legfontosabb, hogy hányan fertőződnek meg, a legfontosabb az emberi élet védelme. Ebben a miniszter szerint Magyarország továbbra is jól áll.

Miután Orbán Viktor a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy hatósági áras lesz  koronavírusteszt, Gulyás Gergelyt a részletekről faggatták az újságírók. Elmondta, olyan árat kell meghatározni, amelyen beszerezhető a teszt, de nincs 3-4-5-szörös haszon, ugyanis az üzleti érdekeket vissza kel szorítani ilyen helyzetben. Hangsúlyozta: a pontos árról napokon belül megszületik döntés, de az biztos, hogy a kormány közbelépésével a teszt ára 30 ezer forintnál biztosan alacsonyabb lesz.

Orbán: „Ne kísérletezzünk, ez nem olyan, mint egy biciklisáv felfestése” – Jövő TV

Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az állami laborok egyelőre el tudják látni a feladatokat, de szükség esetén a magánlaborokat is be tudjuk vonni, erre az esetre már tavasszal is készítettek tervet. Ebben az esetben az állam szerződést fog kötni a magánlaborokkal.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

“A Polgári Válasz 106 körzetben tervezi az indulást” – Bencsik János

A Reflektorban című műsorunk keddi adásában Bencsik János, független országgyűlési képviselő és a Polgári Válasz mozgalom alapító tagja volt a vendégünk, akivel a magyar közélet és politika aktualitásairól beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #8 – Függőség, Algoritmusok, Adathalászat, Manipuláció, Populizmus, Álhírek

A Tabumentes Podcast 8. adásában a közösségi média demokratikus társadalmakra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
830követőkövető
9követőkövető
3,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek