fbpx

Megállapodtak az ellenzéki pártok vezetői, hogy közös jelöltet állítanak mind a 106 választókörzetben

A Jövő TV úgy értesült, hogy csütörtökön pártelnöki találkozón állapodtak meg egymással a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd vezetői abban, hogy a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben egy jelöltet állítanak a Fidesz jelöltjével szemben. Cikkünk megjelenésével párhuzamosan az ellenzéki pártok közös közleményt is kiadtak a megállapodásról.

Már az első találkozón kinyilvánították azon szándékukat is az ellenzéki pártok vezetői, hogy választási győzelem esetén a közösen elfogadott program és elvek alapján együtt kívánnak kormányozni.

A pártelnökök megállapodtak abban is, hogy közös programot alkotnak és az egyéni képviselőjelöltek kiválasztásánál a tárgyalásos út mellett az előválasztás intézményét is legitim eszköznek tekintik.

Az ellenzéki pártok vezetői döntöttek arról is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben az időközi országgyűlési választáson a jobbikos Bíró László személyében közös összellenzéki jelöltet állítanak. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében (tiszaújvárosi-szerencsi választókerület) azután írtak ki időközi választást, hogy motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő. A kormányoldal Koncz Zsófiát, az elhunyt képviselő lányát indítja az október 11-i időközi választáson.

Avatar
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Fekete-Győr: “A kormányváltás után Orbánékat csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni” – Videó.

A Reflektorban című műsorunk szombati adásának vendége a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
880követőkövető
9követőkövető
3,600feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek