fbpx

Az LMP szerint a kormány „újabb merényletre” készül az egészségügyben

Számos jel utal arra, hogy a kormány a szakrendelőket is állami fenntartásba akarja venni – erről az LMP országos elnökségének titkára, Kanász-Nagy Máté beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az MTI szerint hozzátette: ha ez megtörténik, az az ellátás színvonalának romlását eredményezi.

A politikus azt is mondta: „az újabb merényletre” az utal, hogy az egészségügyi dolgozókat olyan kérdőívvel keresték meg, amelyen a kérdések legnagyobb része az államosítással, a központosítással foglalkozik. Kanász-Nagy Máté ezt úgy értékeli: az „irányított” kérdésekkel csupán legitimációt akar szerezni a kormányzat ahhoz, hogy a már meglévő terveket ősszel megvalósítsa.

„Nem akarjuk odaadni a szakrendelőinket, azokat meg kell tartani az önkormányzatoknál”

– jelentette ki Kanász-Nagy Máté, aki Újpest alpolgármestereként maga is felelős a kerületi egészségügyi ellátásért.

Hangsúlyozta: az önkormányzatok hozzátesznek az alulfinanszírozott egészségügyi ellátáshoz, az állami finanszírozás ugyanis önmagában kevés. A IV. kerület például évente több mint 300 millió forintos többletet nyújt a szakrendelőnek. Ennek köszönhetően folyamatosak a fejlesztések, csökkentek a várólisták, új orvosokat hoztak a kerületbe – fogalmazott.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Premier Kultcafé: A legfontosabb számunkra a fogyatékossággal élő dolgozóink védelme

A Jövő TV 'A hét vállalkozója' videósorozatának negyedik részében a Premier Kultcafé-ba látogattunk el

A nők helyzete a magyar politikában (videó)

A magyar nők társadalmi és politikai megítélésével kapcsolatban Kunhalmi Ágnes, Bősz Anett, Szabó Tímea, Demeter Márta és Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselőket kérdeztük, akik általános tapasztalataikról és személyes élményeikről is meséltek nekünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Élőben jelentkeztünk a Parlamentből

Az azonnali kérdések és válaszok órája élőben az Országgyűlésből.