fbpx

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, augusztus 15-e után sem fogják engedélyezni az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvények megtartását.

Ezzel a döntéssel úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány egyik legnagyobb áldozatává vált a hazai könnyűzenei ipar. A járványhelyzet miatt elrendelt korlátozások a zenészek mellett a háttérmunkások, a koncerthelyszínek és a fesztiválszervezők helyzetét is nagyban megnehezíti, amin némileg javíthat majd a kormány 5,3 milliárd forintos támogatása.

Így most rengeteg kérdéssel kell szembenéznie a hazai zeneiparnak: hogyan pótolhatóak a kieső bevételek, át fogja-e teljesen rajzolni a járványhelyzet a zenefogyasztási és szórakozási szokásokat. A téma kapcsán a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk a koronavírus-járvány utáni egyik első, akváriumos koncertjük előtt.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Premier Kultcafé: A legfontosabb számunkra a fogyatékossággal élő dolgozóink védelme

A Jövő TV 'A hét vállalkozója' videósorozatának negyedik részében a Premier Kultcafé-ba látogattunk el

A nők helyzete a magyar politikában (videó)

A magyar nők társadalmi és politikai megítélésével kapcsolatban Kunhalmi Ágnes, Bősz Anett, Szabó Tímea, Demeter Márta és Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselőket kérdeztük, akik általános tapasztalataikról és személyes élményeikről is meséltek nekünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Élőben jelentkeztünk a Parlamentből

Az azonnali kérdések és válaszok órája élőben az Országgyűlésből.