fbpx

Az LMP társelnöke szerint a balatoni árak nem a magyar turistáknak szólnak

A Jövő TV Reflektorban című műsorában Kendernay Jánossal, az LMP társelnökével a NER balatoni terjeszkedéséről, valamint a tatai Öreg-tó partján tervezett szállodaberuházásról beszélgettünk. Továbbá arról is kérdeztük, hogy üzenetértékű volt-e Karácsony Gergely főpolgármester megjelenése és felszólalása az LMP kongresszusán.

Az LMP hétvégi kongresszusa kapcsán – amelyen Karácsony Gergely főpolgármester is beszédet mondott – Kendernay János kérdésre válaszolva elmondta: üzenetértékű volt, hogy már második alkalommal hívtak meg párton kívüli, zöld szellemiségű politikust. Hangsúlyozta: örülne annak, ha a két magyarországi zöld párt, vagyis az LMP és a Párbeszéd között komolyabb koordináció is lenne a 2022-es választásokon.

Karácsony Gergely a Jövő TV-nek adott hétvégi interjújában megerősítette, a közvélemény-kutatások ellenére sem kíván indulni a miniszterelnök-jelöltségért. Kendernay János szerint az lesz a legfontosabb a két év múlva esedékes választásokon, hogy zöld szemléletű politikus legyen a jelölt, ám hozzátette: nem volna szerencsés, ha a jelenlegi főpolgármester lemondana Budapest vezetéséről, ugyanis a választók októberben egy ötéves programot szavaztak meg, amit teljesíteni kell.

Szó esett arról is, hogy az elmúlt időszakban mind az LMP, mind pedig az MSZP és a Momentum is aktívan foglalkozik a Balaton ügyével. Az LMP társelnöke kifejtette: a pártok most fedezték fel igazán, hogy a Balaton nemcsak egy nyári téma, sokkal inkább négy évszakos.

“A fő probléma nem az, hogy az ország elitje a Balaton mellett nyaral, hanem az, hogy ezt nem teheti meg mindenki. Az árak az egekben vannak, egyre kevesebb a szabad strand, és irtják a környezetet is. Ez nem a magyar turistáknak szól”

– fogalmazott Kendernay János.

A tatai Öreg-tó partján a Hell csoporthoz köthető Avalon Center Kft. építene szállodát, ami ellen tömeges megmozdulás is volt a településen. Az LMP két képviselője, Ungár Péter és Kendernay János a Hell energiaital reklámarcához, Bruce Willishez címzett levelükről is megkérdeztük. Az LMP férfi társelnöke erre válaszul elmondta: nem érkezett válasz az amerikai filmsztártól.

“Lehetséges, hogy azért, mert szégyelli magát”

– jelentette ki.

Az elmúlt hetekben konszolidálódni látszik az Avalon Center Kft. álláspontja is a szállodaépítés kapcsán, ugyanis elmondták: a demonstrációk hatására kisebb szállodát fognak építeni, amihez nem kell majd fákat kivágni. Kendernay János hangsúlyozta: reméli, hogy ez sem a tataiaknak, sem pedig a pártoknak nem lesz elég, szerinte a tatai Öreg-tó nemzeti kincs, amit senki nem vehet el.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Premier Kultcafé: A legfontosabb számunkra a fogyatékossággal élő dolgozóink védelme

A Jövő TV 'A hét vállalkozója' videósorozatának negyedik részében a Premier Kultcafé-ba látogattunk el

A nők helyzete a magyar politikában (videó)

A magyar nők társadalmi és politikai megítélésével kapcsolatban Kunhalmi Ágnes, Bősz Anett, Szabó Tímea, Demeter Márta és Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselőket kérdeztük, akik általános tapasztalataikról és személyes élményeikről is meséltek nekünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Élőben jelentkeztünk a Parlamentből

Az azonnali kérdések és válaszok órája élőben az Országgyűlésből.