fbpx

Uniós hitelfelvétel, fej fej mellett Orbán és Karácsony, dübörög a kultúrharc

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője és Kovács János, a Jövő TV állandó politikai elemzője.

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztője kérdezte Deák Dánielt, a XXI. századi Intézet vezető elemzőjét és Kovács Jánost, a Jövő TV politikai elemzőjét az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseiről.

Témák:

  • Az Országgyűlés kormánypárti többsége kedden elfogadta azt a határozatot, amely feltételeket szab a kormánynak ahhoz, hogy miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét. Miért volt fontos ez a határozat a kormány számára?
  • A Publicus friss felmérése szerint Orbán Viktor és Karácsony Gergely a két legkedveltebb politikus. A napokban Karácsony Gergely azt nyilatkozta, nem akar előválasztáson indulni a miniszterelnök-jelöltségért. Meggondolhatja-e még magát a számára kedvező felmérések miatt, avagy lehet-e a közvélemény-kutatásoknak nyomásgyakorló hatásuk egy politikusra?
  • A XXI. Század Intézet által „Kultúrharc a XXI. században” címmel konferenciát szervezett, amelyen Schmidt Mária, az intézet főigazgatója kijelentette: „Kultúrharcot kell folytatnunk, mert a ma haladói el akarják venni tőlünk mindazt, ami a miénk, amikre büszkék vagyunk, ami azzá tett minket, amik vagyunk.” Szükség van-e kultúrharcokra, mikor már így is számtalan kérdésben megosztotta a magyar társadalom?

További epizódok