fbpx

Elkerülhető a 14 napos házi karantén az Ausztria felől érkező magyaroknak

A határátkelőhelyeken mindenhol kiegyensúlyozott és nyugodt a forgalom” – mondta Lakatos Tibor ezredes az Operatív Törzs szombati sajtótájékoztatóján. Alapesetben a magyar állampolgároknak továbbra is 14 napos hatósági házi karanténba kell vonulniuk a hazatérést követően,

de új szabály: aki Ausztria felől lépi át a határt, és rendelkezik egy négy napnál nem régebbi igazolással negatív koronavírus-tesztről, annak nem kell karanténba vonulnia.

Bár folyamatosan zajlanak a tárgyalások a szomszédos országokkal a határátlépésről, a szlovák kormány még nem döntött arról, hogy a magyar állampolgárok mikortól utazhatnak Szlovákiába. 

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján elhangzott: most volt először, hogy a gyógyultak száma meghaladta az aktív fertőző betegek számát. Szlávik János a Szent László kórház infektológus fővorvosa elmondta: három oltóanyag-kísérletnek is biztatóak az eredményei. 

Ennek a járványnak az alapmondata, hogy maradj otthon” – mondta Szlávik János. Hozzátette: a krónikus légzőszervi betegséggel küzdő gyerekek szüleinek is azt javasolják, ha tehetik, ne vigyék óvodába a gyerekeket. Szlávik János azt is elmondta: a koronavírus nemcsak a tüdőt támadhatja, hanem vérrögöket is képezhet, és sok esetben ez okozza a halált.

Avatar
Horváth Sára
Újságíró

Legfrissebb videók

Fekete-Győr: “A kormányváltás után Orbánékat csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni” – Videó.

A Reflektorban című műsorunk szombati adásának vendége a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #8 – Függőség, Algoritmusok, Adathalászat, Manipuláció, Populizmus, Álhírek

A Tabumentes Podcast 8. adásában a közösségi média demokratikus társadalmakra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
830követőkövető
9követőkövető
3,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Létrejött a Vígszínház Etikai Kódexe a hatalmi visszaélések ellen

A színház így szeretné megteremteni a biztonságos, mindenféle erőszaktól és zaklatástól mentes munkakörnyezetet a dolgozói számára.