fbpx

Áttörést hozhat a már itthon is bevezetett, új koronavírus-teszt

Magyarországon elsőként a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban indult el az a koronavírus teszt, amely 99,5 százalékos pontossággal kimutatja a lezajlott Covid-19 fertőzést – közölte Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes. A szakember MTI-nek elküldött közleményéből kiderül, hogy a nemzetközi és hazai tapasztalatok alapján az antitest gyorstesztek többsége csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem használható a koronavírus-fertőzés jelenlétének, vagy az abból való felépülés kimutatására.

A napokban elkészült hazai vizsgálati eredmények szerint a bevizsgált, két különböző, Magyarországra nagy tételben beszállított koronavírus gyorsteszt a ténylegesen pozitív esetek mindössze 30 százalékát tudta kimutatni. Egy új teszt viszont, nemrég megkapta az amerikai és az európai hatóságok engedélyét is, valamint kiderült,

100 százalékos szenzitivitással és 99,5 százalékos pontossággal képes igazolni, hogy a tesztelt alany korábban átesett-e a koronavírus fertőzésen.

Bedros J. Róbert elmondta, a gyártó cég tömeggyártásra alkalmas gyártókapacitást hozott létre, illetve a szerológiai tesztek egész sorozatának piaci bevezetését végzi el a következő hónapokban. A Szent Imre kórház után a közeljövőben több hazai intézmény is megkezdi majd az új típusú koronavírus tesztelést – közölte az országos kórházfőparancsnok-helyettes.

Avatar
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

“A Polgári Válasz 106 körzetben tervezi az indulást” – Bencsik János

A Reflektorban című műsorunk keddi adásában Bencsik János, független országgyűlési képviselő és a Polgári Válasz mozgalom alapító tagja volt a vendégünk, akivel a magyar közélet és politika aktualitásairól beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #8 – Függőség, Algoritmusok, Adathalászat, Manipuláció, Populizmus, Álhírek

A Tabumentes Podcast 8. adásában a közösségi média demokratikus társadalmakra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
830követőkövető
9követőkövető
3,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek