fbpx

Polt Pétert legfőbb ügyésznek, Handó Tündét alkotmánybírónak választották – az ellenzék kivonult az ülésteremből

Az Országgyűlés hétfői ülésén 9 évre meghosszabították Polt Pétert legfőbb ügyész megbízatását, Handó Tündét, az Országos Bírói Hivatal elnökét pedig alkotmánybírónak választották.

Az ellenzék által rendszeresen kritizált Polt Péter újraválasztását Áder János köztársasági elnök javaslatára fogadta el a kormánypárti többség titkos szavazáson. A kinevezéshez a parlamenti képviselők kétharmadának támogatására volt szükség, ezt a Fidesz-KDNP az ellenzéki pártok nélkül is simán biztosította Poltnak.

Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét a kormánypártok javaslatára alkotmánybírónak választotta a Ház, szintén titkos szavazáson. Handó Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyét vette át a testületben, megbízatása 12 évre szól.

Az ellenzék sem Poltot, sem Handót nem támogatta a kinevezésében, az ennek ellenére is előre borítékolható eredmény kihirdetése alatt az ellenzéki képviselők nem jelentek meg az ülésteremben. Így Polt és Handó eskütételére is csak a kormánypárti képviselők előtt került sor.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Jakab Péter bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Online közvetített évértékelő beszédében jelentette be a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, hogy indul a miniszterelnöki pozícióért.