fbpx

A sajtóból tudta meg Demeter Márta, hogy vádat emeltek ellene

Hivatali visszaélés miatt emelt vádat a Központi Nyomozóügyészség Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ellen – számolt be róla az MTI.

A képviselőnőt az ügyészség azzal vádolja, hogy 2018 szeptemberében a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, amelyeket aztán közösségi oldalán azzal a kommentárral hozott nyilvánosságra, hogy a Honvédség törvénysértő módon szállította katonai repülőn a miniszterelnök lányát.

Az ügyészség szerint ez valótlan állítás volt, ráadásul Demeter nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra.

Polt Péter legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette a képviselőnő mentelmi jogát, akit gyanúsítottként ki is hallgattak az ügyben, ám akkor vallomást nem tett, majd panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Demeter Mártát telefonon értük utol, aki lapunk megkeresésére elmondta: ő és a jogi képviselője sem kapott hivatalos tájékoztatást az ügyben, a vádemelésről a sajtóból értesültek. A képviselőnő nem lát különösebb meglepetést abban, hogy miután a Fidesz a legfőbb ügyészt tegnap újabb 9 évre újraválasztotta, Polt Péter nagy lendülettel folytatja az eljárásokat az ellenzéki képviselők ellen. 

Demeter megerősítette, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el, csak végezte a munkáját, ami nyilvánvalóan zavarja a hatalmat gyakorlókat. Az elmúlt időszakban sorra nyeri a sajtópereket az ügyben őt alaptalanul vádoló a kormánypárti média ellen, valamint adatigénylései ügyeiben is rendre neki ad igazságot a bíróság, ez lehet az oka annak, hogy új lendületet kapott az ellene elindított koncepciós eljárás. 

Demeter egyébként néhány hónapja adta hírül Facebook oldalán, hogy gyermeket vár párjával. Ennek kapcsán a képviselőnő annyit mondott, ez nem befolyásolja munkájában, inkább erőt ad neki a küzdelemben.

Demeter Márta

Az államtitkár sarokba szorult, egyetlen kérdésre sem tudott válaszo… lni: Mit profitáltak ezekből az üzletekből a magyar emberek? 1. 2013 őszén jelentették be a magyar sajtóban, hogy a Garancsi István által tulajdonolt Market Építő Zrt. az oroszországi Lipeckben összesen 65.000 négyzetméternyi, sportcsarnokokból álló komplexum megépítését kezdi meg.

Avatar
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Jakab Péter bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Online közvetített évértékelő beszédében jelentette be a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, hogy indul a miniszterelnöki pozícióért.