fbpx

Flashmobot szerveznek zöld fiatalok a túlfogyasztás miatt

A Jövő Egyesület holnap estére a Hősök terére szervez nagyszabású figyelemfelhívó akciót, amiért minden eddiginél gyorsabban fogyasztottuk el idén a Föld éves erőforrásait.

A zöld fiatalokból álló szervezet egy óriási felkiáltójelet mutat fel a Hősök terén, hogy így hívják fel a figyelmet arra, mennyire súlyos következményekkel is jár a túlfogyasztásra épülő életmódunk.

Ugyanis 1970-ben még majdnem az év végéig kitartottunk, idén azonban már július 29-én elfogyasztottuk a bolygó egyéves erőforrásait. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől már a Föld olyan kapacitásait használjuk, amelyeket az ökoszisztéma nem képes megújítani, így pedig az évmilliók alatt felhalmozott tartalékot éljük fel. Tehát a jövőnket.

A megoldáshoz közelebb vinne, ha csökkentenénk a saját ökológiai lábnyomunkat azzal, hogy kevesebb energiát fogyasztunk, jobban szigeteljük a házainkat, többet járunk kerékpárral és tömegközlekedéssel, vagy ha például felhagyunk az egyszer használatos műanyagok vásárlásával.

Addig is, aki szeretné felhívni az embertársai figyelmét arra, hogy nagy a baj, az csatlakozzon az eseményhez. Az akció részleteiről a Jövő Egyesület Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Avatar
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

Magyarország sporthelyzetéről és sportpolitikájáról

Középpontban a magyar sport

Kunhalmi Ágnes: “Lázár János egy okos, de ugyanakkor nagyon veszélyes figura” – Videó

A Reflektorban című műsorunk csütörtöki adásában az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő volt a vendégünk.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #7 – Kapitalizmus a 21. században

A Tabumentes Podcast 7. adásában a kapitalizmus 21.századi formáját vizsgáltuk. Mi a termelés és a környezeti válság kapcsolata? Működik a verseny a neoliberalizmusban? Mi az állam szerepe? Hogyan kellene megreformálnunk a neoliberális kapitalizmust?

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
823követőkövető
9követőkövető
2,300feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Jakab Péter bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek

Online közvetített évértékelő beszédében jelentette be a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, hogy indul a miniszterelnöki pozícióért.