fbpx

A legfontosabb tudnivalók az EP-választásról

Ma 6:00-kor nyitnak a szavazóhelységek, ennek alkalmából pedig összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, mire érdemes figyelni.

A szavazóhelységek reggel 6 órától egészen este 7 óráig tartanak nyitva, de aki 7-kor áll be a sorba, azt még engedni fogják leszavazni. A tavalyi országgyűlési választásokon volt erre több precedens is, idén azonban a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint felkészültek a hasonló esetekre is, így várhatóan este 8 óráig mindenki leadhatja a szavazatát ott is, ahol az átjelentkezett szavazókat várják és nagyobb sor alakult ki napközben.

Választani mindenki a lakhelye szerint tud, kivéve aki előzetesen kérte az átjelentkezést. Ha elveszítette volna a választási értesítőt és nem tudja, hol kell szavazni IDE kattintva megnézheti. Mozgóurnát a mai napon 12:00-ig lehet kérni.

A szavazás során igazolni kell magunkat, így személyi igazolvány, vagy jogosítvány, vagy útlevél szükséges és minden esetben a lakcímkártya bemutatása is.

A szavazólapon 9 párt listája fog szerepelni, ebből a legszimpatikusabbhoz kell egy X jelet tenni. Minden más jelzés, valamint a több pártra leadott voks esetén érvénytelen az összes szavazat.

Így fog kinézni a szavazólap

Eredmény csak este 23 óra után lesz egy uniós szabályozás miatt, ami azt mondja ki, hogy akkor lehet az eredményeket közzétenni, amikor az utolsó szavazat is beérkezett. Márpedig Olaszországban 23 óráig van lehetőség szavazni.

A fontosabb tudnivalókat a Nemzeti Választási Iroda egy kisvideóban is összefoglalta:

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Orbánt nem feltétlenül zavarja, ha nem fogadják el az uniós mentőcsomagot

Pedig azért nem esne most rosszul Magyarországnak egy jó pár milliárd eurós mentőscsomag.