fbpx

Soha nem látott tömegek az utcán a klímaváltozás ellen

Körülbelül ezren vonultak ma a Deák Ferenc tértől a Parlament elé klímavédelmet követelve a Fridays For Future szervezésében. A menetben rengeteg fiatalt lehetett látni, akik saját jövőjükért mentek az utcára. Elmondásuk szerint, már most azon kell aggódniuk, hogy a gyerekeik vagy az unokáik milyen világban fognak felnőni, ha a globális felmelegedés ilyen mértéket ölt a jövőben.

A napokban sorra jelentek meg olyan nyilatkozatok a kormány részéről, hogy az “agymosó média” miatt érdekli az embereket a klímaváltozás, valamint hogy a most zajló tüntetések mögött is Soros György áll, amelyen összesen milliók vesznek részt világszerte.

Az elmúlt időszakban az Európai Unióban is elfogadtak egy közös klímatervet, amit a magyar kormány megvétózott, ebből is látszik, hogy hazánkban a döntéshozók még mindig nem veszik elég komolyan ezt a problémát. Az egyik résztvevő a hét viccének nevezték Kövér ezen kijelentését.

A vonuló tömegben sok ismert zöld arcot is láttunk, mint például Schiffer Andrást, vagy az LMP-s Vágó Gábort és Schmuck Erzsébetet, valamint pár párbeszédes politikust is. Schiffer a szabadkereskedelmi egyezményt emelte ki fő problémaként, Vágó pedig a fiatalokat buzdította arra, hogy minél többet foglalkozzanak a kérdéssel és, hogy vigyék be köztudatba a klímaváltozás témáját, ezzel a politikusok figyelmét is felhívva erre a súlyos problémára.

Sosem tüntettek ennyien a klímaváltozás ellen | Jövő TV

Körülbelül ezren vonultak ma a Deák Ferenc tértől a Parlament elé klímavédelmet követelve a Fridays For Future szervezésében. Az eseményen mi is jelen voltunk, a tüntetésről készült cikkünket itt olvashatod: http://www.jovotv.hu/2019/05/24/soha-nem-latott-tomegek-az-utcan-a-klimavaltozas-ellen/ Olvasd el a híreket! http://www.jovotv.hu Lájkolj be Facebookon! https://www.facebook.com/jovotelevizio/ Kövess minket az Instagramon is! https://www.instagram.com/jovotelevizio/ Hallgas ránk a SoundCloudon!

A tüntetést látva egy biztos, Magyarországon is elindult egy zöld hullám, egyre többen kaptak észbe, hogy korunk legégetőbb problémája azonnali cselekvéseket igényel. Ezek az alulról jövő, fiataloktól származó kezdeményezések adhatnak egy löketet a magyar társadalomnak, hogy a helyén kezeljék ezt a fontos kérdést, amíg még nem túl késő.

Avatar
Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Orbánt nem feltétlenül zavarja, ha nem fogadják el az uniós mentőcsomagot

Pedig azért nem esne most rosszul Magyarországnak egy jó pár milliárd eurós mentőscsomag.