fbpx

Költözködés miatt elfoglalt az ombudsman, ezért nem indít vizsgálatot a Honvédkórházban történtek miatt

Demeter Márta, az LMP társelnöke az alapvető jogok biztosához fordult a Honvédkórházzal kapcsolatos problémák miatt – ezt a politikus jelentette be Facebook-oldalán. Épp a hétvégén jelent meg cikk arról, hogy összeomlott a sürgősségi betegellátás a fővároban, miután négy ellátóból három, köztük a Honvédkórházból is azt jelezték, hogy nem tudnak súlyosan sérült betegeket fogadni kapacitásgondok miatt.

Ezért is különösen aktuális Demeter beadványa, amelyben arra kéri az alapvető jogok biztosát, hogy a sajtóban is napvilágot látott esetek kapcsán indítson vizsgálatot a kórházban, mert az egészségügyi rendszer jelenlegi állapota miatt sérül az ellátottak alapvető, egészséghez való joga.

Erre a beadványra adott nem mindennapi választ Székely László ombudsman, amely lapunk birtokába került. Az alapvető jogok biztosa azt írta az LMP társelnökének, hogy valóban indokolt lenne a vizsgálat elindítása az általa is jelzett problémák miatt, de jelenleg a hivatal ideiglenes helyre költöztetése miatt erre nincs módja.

Kerestük az ügyben Demeter Mártát is, aki lapunknak elárulta, nem hagyja annyiban a dolgot, az ügy fontosságára való tekintettel ismét kezdeményezni fogja az átfogó vizsgálat megindítását, mert az elmúlt napok hírei is azt mutatják, hogy a helyzet továbbra is megoldatlan.

Avatar
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek