fbpx

Veszélyes hulladék miatt követelik az EFOTT áthelyezését

Az Átlátszó birtokába került egy hangfelvétel, amelyet ma hoztak nyilvánosságra. Ezen Koszti András, Velence város fideszes polgármestere arról beszél egy pártgyűlésen, hogy a környezetvédelmi hatóság kormánypárti elnöke segített abban az önkormányzatnak, hogy megússzanak egy jelentős büntetést.

Történt ugyanis, hogy felújították a Székesfehérvár és Tárnok közötti vasúti pályát, a munkálatok során keletkezett hulladékot pedig a Velencei-tó partján, az EFOTT fesztivál jelenlegi helyszínén helyezték el még 2009-ben. A Levegő Munkacsoport akkor feljelentést tett az ügyben, amely miatt a
több tízezer köbméter építési és bontási hulladék elszállítására és a terület rekultiválására kötelezték a velencei önkormányzatot a helyi zöldhatóság.

A most kiszivárgott hangfelvételen azonban Koszti András arról beszél, hogy a környezetvédelmi hatóság “fideszes vezetőjének” köszönhetően nem kellett 6-9 méter mélyre ásniuk a veszélyes hulladékot és kicserélniük a földet, csupán 50-70 centire, amellyel így több száz millió forintot spórolt meg a település.

Koszti András – 2019 március by atlatszo.hu

A közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzdő újságírók, hackerek és jogászok civil szervezete.

A helyszínről élőben jelentkezett Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője, aki elmondta, ma is látszanak a földből kilógó építési törmelékek.

Az esetre reagált a Lehet Más a Jövő is, amely közleményében azt írja, hogy a több tízezer fiatalt vonzó fesztiválnak helyszínt adó területen olyan veszélyes hulladékok lehetnek, amelyek a bulizók egészségét veszélyeztethetik, ezért felszólítják a szervezőket, hogy tegyenek azonnali lépéseket annak érdekében, hogy egy másik, biztonságos területen tartsák meg a fesztivált.

Avatar
Szalai Szabolcs
Írtam újságot, dolgoztam tévében és rádióban. Beleszagoltam a politikába, de kiábrándultam belőle. Aztán kiábrándultam a kiábrándultságból is. Most itt vagyok.

Legfrissebb videók

“Fontos beszélni a termékenységtudatról” – Interjú Cserháti-Herold Jankával (videó)

Mai adásunkban Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-oktatóval beszélgettünk.

“Sokszor hiszik azt, hogy a sérülteket pátyolgatni kell, pedig nem” – Nem Adom Fel Kávézó (videó)

A fogyatékossággal élők integrálása fontos misszió, amelynek a Nem Adom Fel Kávézó az egyik alappillére Budapesten.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #4 – Hidegháború 2.0 USA vs Kína

A Tabumentes podcast soron következő adásában a 21. század modern hidegháborújáról, az Egyesült Államok és a Kína közti konfliktusról esett szó.

Hírlevél

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
7követőkövető
2,120feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek